Klidně by to mohlo být zvoleno jako nejlepší jídlo OnlineChlap pro tento rok. Pokud máte již plné zuby klasických řízečků či řízků se strouhankou, možná byste chtěli vyzkoušet něco extra. Stačí si zajít pro pár vajíček, mléko, mouku a kukuřičné lupínky a můžete mít skvělou večeři, která navíc bude chutnat. Postup je jednoduchý.kuřecí kousky obalované v kukuřičných lupínkách.jpg

Kuřecí prsa / plátky nakrájíme na kousky o velikosti libovolné. Záleží na tom, jak moc velké řízečky chceme. Vezmeme si tři mísy, do jedné dáme mouku s trochou chilli a pepře (pro fajnšmekry – mouku lze nahradit například namletými oříšky na jemno, třeba lískovými či vlašáky, maso bude krásně šťavnaté), do druhé mísy vajíčko s trochou mléka a soli a do třetí misky nadrtíme kukuřičné lupínky, které dostanete koupit v každém obchodě (jedná se o takové ty velké balení kukuřičných lupínek, bez chuti a bez čokolády, jednoduché za pár korun). Nadrťte je na takové kousky, aby se vám dobře obalovaly řízky – takže můžete klidně na úplně jemnou drť nebo na větší kusy, aby to šlo vidět. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, vždycky budou křupavé.křupavé a žluté kukuřičné lupínky zblízka.jpg

Jakmile tedy máme masové kousky připraveny, ponoříme je do mouky, pořádně obalíme, hodíme do vajíčka, opět obalíme a poté do nadrcených lupínků a klidně, beze strachu, lupínky silou přimáčkneme k masu, aby nám to neodpadlo. Jakmile máme všechno maso takto zpracováno, rozpálíme si pánev s olejem (či máslem) a začneme řízky smažit. Smažit lze i bez přílišného oleje, pokud nám ujela ruka, stačí řízky například papírovým ubrouskem „usušit“ od přebytečného oleje. K takovýmto řízečkům klidně můžeme dát jenom spoustu zeleniny, nějaký dip či omáčku (velice dobrá je hořčičná medová, pálivá rajčatová nebo i něco na způsob tzatziki). Můžeme podávat také s vařeným bramborem nebo opečenými brambory ve šlupce nebo například s celerovými hranolkami. A je to. Skvělé jídlo, které bude chutnat všem.

Back To Top